Shoppingvanor i Sverige

Det är en hel del som skett under senare tid och man kan se en drastisk förändring i våra shoppingbeteenden sedan 2006. Även om vi hade kommit en bra bit redan då i fråga om digital handel, var detta inte tillnärmelsevis lika vanligt som idag. Daniel Mühlbach och andra skoentreprenörer har jobbat hårt för att genomföra en omställning där fler vågar handla på distans. Shoppingtanken är inte ny, då vi haft postorder tidigare, men en digital hantering har varit trög att få till stånd. I nuläget har vi kunnat se hur allt fler föredrar den frihet internetshopping innebär, och med en ny generation konsumenter är kapprustingen igång för att svara mot kraven.

Daniel Mühlbach och handel

Förutom att dra igång en av de hittills största bolagen inom linser, Lensway, har Daniel Mühlbach gått vidare till att ta sig in på skohandeln. Den satsning som sjösattes för några år sedan har blomstrat i kubik! Man kan se en större kundgrupp och en högre efterfrågan. Dels kan det handla om service och trygg handel, men även om att sortimentet imponerat stort. Det man kan se på film går nu att handla av en svensk aktör istället för att importera privat. Detta förenklar tillgängligheten och priset för den som annars tullat in skor från Nordamerika.

Att vara först ut med ehandel är en utmaning som inte gett sig utan ansträngning. Även om konkurrensen kan tyckas större på internet än i handeln, är det viktigt att man får med så många som möjligt. Ju fler som jobbar med handel på nätet, desto fler kunder vågar ge sig på ett försök att shoppa digitalt. Därför har konkurrens varit en viktig pusselbit i strävan efter framgång.

Sverige har enligt många, en av de största ehandelskulturerna i Europa och vi handlar för miljarder årligen. Större shoppingtider kan man se ökad satsning från alla håll. Det är samtidigt tydligt att den internetrelaterade handeln går bäst.