Kropp och hem i balans

Vi pratar ofta om att hitta balans och harmoni i våra liv, och att hålla kroppen balanserad. Feng shui är en metod som hjälper dig att skapa en miljö i hemmet som stödjer det liv du vill leva. Ett harmoniskt och välbalanserat hem kommer att resultera i att även din kropp känner harmoni och blir balanserad. Ett nyckelelement inom feng shui är att skapa ett bra flöde av chi (positiv energi) i rummet. Chi vill röra sig genom ditt hem som om det vore en svag bris. Där den blockeras, kommer energi att stagnera, likt en damm kvävs av alger och fallna löv. Genom att balansera och korrigera chi i ditt hem, hjälper du till att uppmuntra och stärka energin, positiviteten och flödet.

Feng shui

Feng shui är en gammal metod som utvecklades för över 3 000 år sedan i Kina. Det är en komplex kunskap som avslöjar hur man balanserar energier i ett utrymme för att säkerställa att de personer som bor i det har hälsan och lyckan med sig i livet. Det förkroppsligar en tro på att vi som människor genom energin har en koppling till de utrymmen vi bor i. Feng shui ser nyttan bakom designen, och inte då dess estetiska egenskaper eller omgivningar som är ytligt vackra, utan ser världen i termer av kosmisk energi. Det första ordet i begreppet, feng, betyder vind och shui betyder vatten. Båda dessa element förkroppsligar flöde och rörelse.

Det är viktigt att man förstår att det finns flera olika läror av feng shui, och precis som inom den traditionella kinesiska medicin, är feng shui en djup och komplex kunskap. Ju mer du lär dig om feng shui, desto mer finns att utforska. Efter att bara ha implementerat några få enkla feng shui-tips, kommer du snart att se resultat i såväl ditt hem som i ditt liv. För ytterligare om heminredning rekommenderar vi galleris.se. En webbplats om shopping och harmoni.