Larm med rörelsesensorer eller glaskrossdetektorer?

Dagens inbrottstjuvar är smarta – de känner till flera olika tekniker som kan användas för att bryta sig in i din bostad. Faktum är att de är så pass smarta att de sänka fastighetsvärdet på din bostad med ett femsiffrigt belopp genom att begå ett enda inbrott. Du vill förstås inte se dina investerade pengar gå förlorade på grund av brottslingar, så vilket är det bästa sättet att förhindra inbrott? Utrusta ditt hem med ett pålitligt larm som ger skydd mot inbrott dygnet runt. Detta räcker för att skrämma bort 60% av alla inbrottstjuvar.

Du kan även välja att lägga till ytterligare ett lager av skydd i form av glaskrossdetektorer och rörelsesensorer. Även om bägge dessa komponenter har till uppgift att stoppa inbrottstjuvar, fyller de olika funktioner. Så vilken typ av sensor ska du välja?

Så fungerar olika slags sensorer till ditt larm

En glaskrossdetektor är ett ljudaktiverat larm som varnar när glas krossas i samband med att en inbrottstjuv försöker ta sig igenom ditt fönster eller din dörr. Så fort tjuven krossar en fönsterruta eller en dörr, tas ljudet av detta upp av en mikrofon i sensorn, varpå ljudet processas för att säkerställa att glaset faktiskt har krossats. När sensorn bekräftar att så är fallet, skickar det en signal till ditt larmsystems kontrollpanel och utlöser ditt larm.

Medan en glaskrossdetektor upptäcker ljudet av krossat glas, upptäcker en rörelsesensor rörelse. Sensorn utlöser larmet i samma ögonblick som en inbrottstjuv tar sig in i din bostad. När sensorn utlöses, skickar den en signal till kontrollpanelen och larmet går.

Vilka är fördelarna med att använda dessa tillbehör?

Glaskrossdetektorer och rörelsesensorer är små och kompakta enheter som inbrottstjuven förmodligen inte kommer upptäcka. De är dessutom enkla att installera och använda.

Eftersom brottslingar ofta gör inbrott genom att ta sönder en dörr eller ett fönster istället för att öppna dessa, är glaskrossdetektorer utmärkta för att skydda bostäder med mycket glas i form av stora fönster, altandörrar, skjutdörrar samt dörrar med glaspaneler.

Rörelsedetektorer kan förutom att varna dig för ett pågående inbrott även utlösas när barn eller husdjur tar sig in i områden där de inte ska vistas, till exempel i källaren.