Filmen Bridget Jones Baby

Den brittiska filmen Bridget Jones Baby är den tredje filmen om den galna, pinsamma och älskvärda singeln och antihjälten Bridget Jones som spelas av den amerikanska skådespelaren Renée Zellweger. Filmen är den tredje i serien om författaren Helen Fieldings karaktär och kom 15 år efter första filmen och kom år 2016 till Sverige. Filmen fick bra kritik och hyllades av många.

De två tidigare filmerna hette Bridget Jones dagbok och kom 2001, och den andra filmen hette På spaning med Bridget Jones och kom 2004. Bridget Jones dagbok handlade om när Bridget var i 30-årsåldern och då fortfarande singel, samtidigt som hon oroar sig över att hon aldrig kommer att hitta någon, att hon röker, dricker för mycket och är överviktig. Hon tar därmed beslutet att återta kontrollen över sitt eget liv genom att börja skriva dagbok. I den andra filmen har hon problem i sin kärleksrelation med sin nya chef och med sin gamla chef samt har en väldigt annorlunda semester i Thailand.

Manuset till Bridget Jones Baby är skrivet av Helen Fielding, Dan Mazer samt Emma Thompson som även har en roll i filmen som en barsk barnmorska. Artisten Ed Sheeran är faktiskt också med i filmen som sig själv.

Filmens handling

Bridget Jones Baby handlar om singeln och 40-plussaren Bridget som arbetar som producent för ett nyhetsprogram på TV. Bridget har tidigare gjort slut med Mark Darcy som spelas av Colin Firth. Bridget fokuserar istället på sitt arbete och även att umgås med gamla och nya vänner som alla anser fortfarande att hon behöver ligga.

Bridget träffar på en stilig amerikan som dessutom är en dejtingsajtmogul vid namn Jack Quant som spelas av Patrick Dempsey från den hyllade TV-serien Grey´s anatomy. När Bridget träffar honom för första gången är hon inte särskilt nykter på en rockfestival och på jakt efter sitt första ligg på länge och snubblar in i fel tält. Ett par helger senare träffar hon dock på Mark Darcy på ett dop som dessutom håller på att skilja sig från sin fru. Det tänder till mellan dem. Några veckor senare visar Bridgets graviditetstest att hon är gravid men frågan är vem som är fadern…