Hälsosam smörgåstårta från Södermalm

På håll ser den ut som en läcker tårta, men låt dig inte luras – det är i själva verket en härlig smörgås! Ett lager med lax och pepparrotsröra och ett lager med räkor och majonnäs, toppat med lite färskost, ägg och grönsaker – vi syftar förstås på den klassiska smörgåstårtan!

En smörgåstårta är kanske inte det första man föreställer sig när man tänker på hälsosam mat – den innehåller som bekant en hel del grädde, majonnäs och andra onyttigheter. Ju mer majonnäs desto bättre, tycks somliga anse. Samtidigt innehåller en riktigt bra smörgåstårta från Södermalm även flera hälsosamma ingredienser såsom fisk, skaldjur och grönsaker.

En smörgåstårta kan dock vara såväl rolig som hälsosam. Den blir vad man gör den till, och om du vill äta hälsosamt i samband med en högtid, en persons födelsedag eller vad du nu än vill fira, varför inte inmundiga en härligt god och hälsosam smörgåstårta från Södermalm? Vi svenskar gillar att blanda alla de goda saker som egentligen inte borde passa särskilt bra ihop, men som på något vis ändå gifter sig smakmässigt. Ta gärna lite leverpastej, lax, räkor, rostbiff och toppa det hela med skinka och ost, men det betyder ju inte att du behöver snåla med det gröna!

Hitta leverantör av smörgåstårta på Södermalm

Om du googlar på “smörgåstårta på Södermalm” kommer du kunna hitta en leverantör som kan skapa din drömtårta av de smörgåspålägg du älskar. Du kommer även få se bilder på smörgåstårtor, varav vissa verkar vara hämtade direkt ur en kokbok från 1960-talet medan andra ser betydligt mer moderna ut. Detta bekräftar bara bilden av smörgåstårtan som en tidlös maträtt som går att variera efter tycke och smak.

Den hälsosamma smörgåstårta från Södermalm som du beställer är ett utmärkt exempel på en maträtt som kan tyckas simpel i sin utformning men som rätt utförd kan se ut som en maträtternas Rolls Royce! Ju mer ingredienser desto bättre, och ju fler vackert rosa rädisor och ihoprullade gurkor du kan få plats med på din tårta, desto godare kommer den att smaka – vi äter ju inte bara med munnen utan även med ögonen!