KitchenAid – pålitlig retrodesign

KitchenAid är den pålitliga köksmaskinen som med sin snygga retrodesign tagit trendkänsliga svenskar med storm. Korv, juice, kanelbullar och glass – inget är omöjligt i köket med en KitchenAid och alla dess tillbehör. Med anor från 1919 och en stavmixer som ställts ut på Museum of Modern Art i New York kan du lita på både design och funktion.

Vill du mala kött till den där fredagsburgaren, stoppa korv till julbordet, baka kanelbullar med barnen, eller laga hemmagjord pasta till gästerna? KitchenAid hjälper dig att göra underverk i köket.

En klassisk köksmaskin

KitchenAid är ett klassiskt märke av köksmaskiner som grundades redan 1919 i Michigan i USA. De var KitchenAid som utvecklade världens första stavmixer för hushållsbruk. KitchenAids stavmixer omdesignades sedan 1937 av den amerikanska designern Egmont Arens. Denna design har tilldelats flera designpriser och är utställd på Museum of Modern Art i New York och San Francisco. 1976 köptes KitchenAid av Whirlpool och köksmaskinerna har funnits på den europeiska marknaden för professionella köksmaskiner i ungefär 20 år. De senaste åren har KitchenAids köksassistent varit mycket populära för sin snygga retrodesign. KitchenAids köksassistent finns i många olika färger och ofta kan du se dem placerade som en del av ett stilleben på köksbänken hos trendkänsliga svenskar.

Tillbehören som gör det

Men inte nog med att en KitchenAid är snygg att titta på det är dessutom en köksmaskin av mycket god kvalité. En genomsnittlig KitchenAid har en livslängd på ungefär 30 år (400 timmar) vid normal användning. Hela maskinen är gjord av metall och därför är den både stabil och hållbar. Maskinen har en 300 watts direktdrivande motor med tio olika hastigheter att välja mellan. Den är dessutom utrustad med en planetarisk blandarrörelse utvecklad och patenterad av KitchenAid. Men det bästa av allt med en köksmaskin från KitchenAid måste ändå vara alla tillbehör. Med en köttkvarn och korvhorn gör du din egenstoppade korv, med en lasagnevals går det enkelt att göra egna lasagneplattor, med glassinsatsen rör du ihop egen glass och med råsaftscentrifugen pressar du din egen juice till frukosten. I Sverige säljs KitchenAid av ett flertal vitvaruhandlare och butikskedjor som säljer köksrelaterade produkter. Bagaren och Kocken har Sveriges största sortiment av KitchenAids produkter.