Inbrottsrisk

Inbrottsrisk

Det är inte många materiella övertramp som får så långtgående konsekvenser och emotionellt obehag som inbrott. Någon som går in i ens hem eller fritidsbostad och söker igenom allt av värde. Många gånger försvinner även sådant som för tjuven inte har ekonomiskt värde men som för ägaren kan betyda någonting. Dessutom är värdesaker inte alltid möjliga att ersätta. Det finns smycken, föremål och dokument som är värda så mycket mer än priset. Under senare år har det blivit en ökning där fler inbrott sker än innan. Detta har eventuellt en inverkan på det antal larm som säljs årligen.

Villa och lägenhet

Det är svårt att säga vad som är säkrast när det kommer till inbrott. Förvisso är en villa nära marken och såväl fönster som dörrar är föremål för inbrottsförsök. En lägenhet högt upp i ett hus har inte lika många ingångar och potentiella brytpunkter. Samtidigt är det svårt att begränsa antalet personer som rör sig i trappan. De moderna larmtjänster och hemlarm som nu finns tillgängliga är anpassade för att passa såväl lägenhet som villa. Några kommer med fria utryckningar, medan andra har ett lägre månadspris. Oavsett vad man väljer finns det sätt att minska risken för inbrott.

I kombination med ett hemlarm för att hindra det större antalet inbrott som är observerbara, har en säkerhetsdörr en viktig funktion. Dessa två utgör ett bra grundskydd som försvårar inbrott. Vill man satsa på rörelsedetektorer eller strålkastare går det att snabbt påkalla uppmärksamhet till bostaden om någon obehörig skulle ge sig i kast med att ta sig in. Någonting man bör komma ihåg är att ingen vill bli gripen. Att försvåra och förvärra kan därför ha bra effekt även om en tjuv naturligtvis tillslut kan forcera även tunga dörrar och säkra vred.

Det finns en hel del statistik över inbrottsförsök och studerar man denna kan man snabbt se hur trender förändras över tid. Någonting som dock verkar genomgående är att man kan förhindra en hel del av de försök som kan hända. Bra övervakning och kvalitetslås som håller även vid kraftiga försök till inbrott hindrar definitivt en hel del bovar. För att veta vilken typ av larm och säkerhetsanordning man ska välja till sitt boende kan man besöka Smarto som testar hemlarm. Ett enkelt sätt för dig att få reda på vad som fungerar bäst just nu.