Att skydda ditt företag mot inbrott

Har du redan ett företagslarm? Om inte, kan det vara dags att börja titta på det. Årligen i Sverige sker mängder av inbrott och stölder, inte minst mot företaget, och det ligger givetvis i den enskilda företagarens intresse att göra vad denne kan för att förhindra inbrott, eller åtminstone reducera risken för att det ska ske.

Förutom att skaffa ett bra företagslarm finns det ett antal åtgärder man kan vidta. Det kan vara så enkelt som att köpa in kraftiga hänglås till en del entréer och förråd. Enbart ett hänglås är inte kraftfullt nog att skydda till exempel en huvudentré, men ett vanligt lås i kombination med till exempel en säkerhetsdörr och ett kraftigt hänglås kan räcka för att tjuven ska vända om. Ska man göra detta är valet av hänglås givetvis viktigt. Att lägga ned några kronor extra på att få ett riktigt bra hänglås gör mycket för säkerheten.

Välj robusta säkerhetslösningar

Givetvis bör även dörrarna i sig – speciellt om man inte har ett säkerhetsgaller eller liknande – vara mycket robusta. Det finns leverantörer och företag som specialiserar sig just på detta. Vill man lägga ned lite extra energi på säkerheten kan dessa aktörer vara bra att kontakta.

Valet av företagslarm är kanske en av de viktigaste aspekterna. Här gäller det att man väljer en välrenommerad aktör som kan skapa en lösning efter dina behov och efter verksamhetens krav. Generellt rekommenderar man att larmet ska vara uppkopplat till en central. Lösningen brukar annars helt enkelt inte anses vara fullständig. Centralen ska vara bemannad dygnet runt med personal som ser till att rätt åtgärd vidtas när ett ovälkommet besök sker.

När man väljer företagslarm är det vidare viktigt att man tittar på certifikat. Produkterna som används bör vara certifierade av SBSC, Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering. Likaså på centralen i sig vara certifierad, så att du kan känna dig trygg med att de uppfyller de högt ställda krav som finns vad gäller driftsäkerhet och hur inkommande larm hanteras. Att larmet är kopplat mot central är dessutom något du bör skylta med på anläggningen – bara det kan räcka för att tjuven ska vända i dörren.